Nyheter

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Sektionssittning/kompissittning

Den 3 juni är det dags för terminsavslutning, självfallet med en sittning! Alla sjuksköterskestudenter är välkomna, både Linköping och Norrköping, samt +1 till en ssk-student. TAGGA!

Karriärskvällen

Missa inte karriärskvällen som för första gången kommer att hållas för en andra gång under ett verksamhetsår! 

Datum: 6 april

Tid: kl. 17:00-19:00

STUDENTUNDERSÖKNINGEN 2022

GLÖM INTE ATT FYLLA I STUDENTUNDERSÖKNINGEN! 

Du hittar den på din studentmail och det tar endast ynka 10 minuter att fylla i formuläret. Stänger 16 mars. 

Tillsammans kan vi på sjuksköterskeprogrammet vinna tårta för högsta svarsfrekvens!

.

Sök eller nominera någon till SEKTIONSSTYRELSEn 22/23

Ansökan och intervjuer för kommande års Sektionsstyrelse är i full rulle!
SÖK SÖK SÖK, NOMINERA NOMINERA NOMINERA!

vill du vara skuggfadder för ssk?

Är du intresserad av att hjälpa till att locka ännu en student till sjuksköterskeprogrammet? Då ska du ställa upp som skuggfadder under VT 2022! Att vara skuggfadder innebär att du låter dig skuggas av en person som är intresserad av att läsa ditt program. Detta sker under en halv skoldag, antingen före eller efter lunch. Du kommer att paras ihop med en person som du sedan själv ansvarar för att kontakta. Som tack för hjälpen får du en gratis lunch ihop med din skugga!

CARMA 2022!

Consensus välkomnar alla studenter på MedFak till årets upplaga av CARMA, arbetsmarknadsmässan!

Här har du som student chansen att träffa utställare från hela Sverige med verksamhet inom medicin och vård för att knyta ovärderliga kontakter inom arbetslivet. Är du i behov av sommarjobb, AT-tjänst eller ett jobb efter examen så är CARMA rätt plats för dig!

Datum: Onsdagen 16 februari

Tid: 12:00-16:00

Campus för Musikhjälpen 2021

Missa inte alla roliga evenemang som styrs under december månad för bössan till Musikhjälpen

Följ: @camusskramlar och @consensus_liu på Instagram för att inte missa något kul och för mer information!

Karriärkvällen för t5 och t6

MISSA INTE KARRIÄRKVÄLLEN SOM GÅR AV STAPELN 14/10 KL.17:00!!!

Studentlivet i Linköping

Nytt för detta läsår på Linköpings Universitet är den nystartade hemsidan om LiU´s alldeles egna studentliv - "Din guide till det studiesociala livet vid Linköpings universitet". Spana in hemsidan nedan:

medlemsförmåner sektionen/consensus

Nytt för denna termin är att medlemmar får ta del av en underbar fattigfrukost sista ONSDAGEN I MÅNADEN, istället för torsdagen som det varit tidigare terminer. Ännu en nyhet och ett tillägg vad gäller medlemsförmåner denna termin, är att vi nu kan erbjuda 20 % rabatt på all mat på i Kårhusen! WOW! 
Läs mer om alla medlemsförmåner nedan på Consensus medlemssida:

Utlandsstudier

Pluggar du till sjuksköterska? Utvecklas du genom att resa? Vill du se hur sjuksköterskor jobbar i andra länder? Då har du hittat till rätt flik. Under din studietid har du flera möjligheter till att ta med dig dina erfarenheter och kunskap till ett annat land och få en upplevelse för livet!

Som sjuksköterskestudent har du möjlighet att åka iväg som utbytesstudent. Utbytet sker under termin 5 och vilka länder du kan åka till varierar mellan vår- och höstterminen. Några möjliga destinationer är Kenya, Chile, Spanien, England, Kina och Nederländerna. Som utbytesstudent gör du VFU under större del av ditt utbyte. Utbytet varar i cirka 13 veckor.


Förutom utbyte under vår- och hösttermin finns möjligheten för dig som student att åka under sommaren, innan påbörjad termin 5. Under sommaren finns endast möjligheten att åka till Kenya.


Om du har några frågor som inte besvaras här på sidan eller annanstans, så är det bara att du hör av dig till vår internationellt ansvariga i styrelsen; antingen via mail som du hittar här på hemsidan eller via Facebook! Där hittar du även kontaktuppgifter till MedFak International som har hand om de olika utbytena - dem kan ge dig ytterligare information! Varje höst anordnas en inspirationsträff, vanligtvis en lunchföreläsning där man får mer information om vad det innebär att vara utbytesstudent.


SUGEN FAST ÄNDÅ INTE?

Vill du inte åka utanför Sverige för att träffa utbytesstudenter så kan du som student söka till fadder för de inresande studenterna. Detta skickar styrelsens internationellt ansvariga ut information om när det är dags, vilket brukar vara i slutet av terminerna. Faddertiden infaller augusti-november respektive januari-april varje år, men du söker till en av perioderna. Som fadder finns du till som stöd och hjälp åt din utbytesstudent, ni hittar på saker på egen hand men får även gå på aktiviteter arrangerade av Consensus internationella utskott.  Ett annat sätt att träffa utbytesstudenter är att ansöka till internationellt ansvarig i sektionsstyrelsen där du får möjligheten att träffa många utbytesstudenter från olika program, då du även sitter med i Consensus internationella utskott. Consensus internationella utskott nås genom mail: ia@consensus.liu.se, där du når representanterna från alla program.


Copyright © All Rights Reserved

 

FAQ

OM UTBYTESSTUDIER

Vad händer under utbytestiden?

Utbytet består mestadels av VFU på ett universitetssjukhus, men du som student har även internationella basgruppstillfällen. Förutom skolarbete och praktik har du lediga dagar då möjlighet att åka runt och utforska landet finns. Du får även möjlighet till att skapa internationella kontakter och få många nya vänner under utbytet!

Hur fungerar det med boende?

Antingen hjälper skolan dig att hitta ett boende eller så kan du att på egen hand leta efter ett boende.

Hur fungerar det med tentor och andra obligatoriska moment?

Några mindre obligatoriska moment har du möjlighet att genomföra under ditt utbyte. Tentor är dock något som skrivs hemma i Sverige.

Hur fungerar finansieringen under utbytet?

När du har blivit antagen till att åka på utbyte kan du börja söka olika stipendier för att finansiera ditt utbyte.
Förutom stipendium kan du ansöka om utökat CSN-lån.

Vad kan jag som student tillgodoräkna studiemässigt om jag åker?

Om utbytet går bra och allt genomförs som det ska så kan du tillgodoräkna basgruppstillfällen, VFU och andra mindre obligatoriska moment. Det kan jämföras med och väger upp de moment som dina kurskamrater i Linköping sysslar med, bara i ett annat land! Detta innebär alltså att du inte kommer hamna efter med studierna när du återvänder, utan kan fortsätta med dina kurskamrater i Linköping.


Om du åker på sommarutbytet är det endast VFU i termin 5 som kan tillgodoräknas, alltså behöver du inte genomföra den under termin 5.

kan man läsa om tidigare utbytesstudenters erfarenheter och upplevelser?

Ja, självklart! Gör det gärna för att få ett litet hum om hur det kan vara under ett utbyte.


Via länken nedan kan du läsa gamla reseberättelser från tidigare utbytesstudenter:

https://www.student.liu.se/ut/hu/reserapporter?l=sv