top of page

Är du ny student?

Som ny kan det hända att man har många olika frågor som dyker upp på en och samma gång. vi i sektionen har därför försökt att samla det vi tycker är det grundläggande att veta om inför terminstarten!

Antageninformation

När du har fått ditt antagningsbesked är det läge att kolla in antageninformationen på liu’s hemsida för att se uppropets tid och plats samt kursstart.

Aktivera ditt Liu-id

Inför terminsstarten ska du som ny student aktivera ditt LiU-ID. Det är ditt användarnamn när du använder LISAM m.m. Detta kan du redan göra efter du fått antagningsbeskedet!

Kursregistrering

Du måste registrera dig för att inte förlora din studieplats och för att kunna delta i undervisningen! Registrering är också en förutsättning för att få studiemedel från CSN :)

Namnlös design.jpeg

MITT SCHEMA

Håll kontakten!

För att du lättare ska kunna hålla koll på allt som händer under mottagningen och vidare in på terminen kan du gå in på Facebook och gilla vår sida, samt gå med i grupper som: Din N0llegrupp & Studiegrupp - SSK-programmet Linköping. Vi i sektionen och HuvudFaddrarna kommer lägga ut fortlöpande info om vad som händer!

 

Du kan även gilla vårt festeri SSKÅLs sidor, både på instagram och facebook för att få en överblick på vad de hittar på!

ÖRAT

Örat är kårhuset på Campus US, örat är både café och pub och verksamheten drivs av studenter för studenter. Under cafétiderna kan man köpa kaffe, te och fika till studentvänliga priser. Som medlem i consensus får man dessutom rabatt på nästan hela sortimentet! Pubarna som styrs ser olika ut från gång till gång med diverse roliga teman som kan innebära olika mat, dryck och aktiviteter.

STUDENTLIV HEMSIDAN

Du kan söka fram ditt schema i TimeEdit, Linköpings universitetets schematjänst, så snart det är klart och blir tillgängligt. På LiU-appen kan du dessutom prenumerera på ditt schema till mobilen!

CAMPUSBUSSEN

En sida fylld med bra information som underlättar och tillgängliggör information och studiesociala aktiviteter för alla studenter som läser på LiU. På den hemsidan kan du läsa om allt som händer, exempelvis kommande event & info om boende och din framtid! Det finns även en grym ovve-guide som visar vilka färger som hör till olika program på universitetet!

Ibland kan det hända att föreläsningar eller workshops är satta på ett campus än det som du studerar på, då finns campus-bussen som underlättar pendlandet för oss studenter. Det bästa är att som student använder du ditt LiU-kort som biljett på Campusbussen. Du kan åka gratis med ditt LiU-kort så ofta du vill!

PEDAGOGISKT STÖD

Har du en funktionsnedsättning och studerar på LIU? Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd. För att få tillgång till stödet måste först du göra en ansökan om stöd till universitetets koordinatorer. Efter beviljad ansökan bokas det in ett möte där dina behov diskuteras. Mer information om detta finns på lius hemsida.

Exempel på stöd är:

  • anteckningshjälp

  • förlängd tid vid tentor

  • studentmentor

  • teckenspråkstolk.

VAD ÄR EVALIUATE?

Efter varje avslutad kurs har du möjlighet att ge feedback på kursen genom kursvärderingssystemet Evaliuate. Genom att fylla i kursvärderingen har du möjlighet att förbättra kvalitén på din utbildning.

 

Kursvärderingar är ett viktigt verktyg då Linköpings universitet ständigt är i ett utvecklingsarbete där vi studenter är otroligt viktiga samarbetspartners.

ORBI-APPEN

Du kommer flera gånger under mottagningen höra och se om Orbi, men vad är det egentligen? Orbis app används för att köpa och hantera biljetter till evenemang på kårhusen. Man kan även se vilka föreningar och evenemang som finns, och få uppdateringar om olika evenemang. Väldigt bra att ha för att kunna få en överblick om vad som sker under terminen!

Brown Green  Simple Mental Health Tips Checklist Instagram Post.jpg
bottom of page